Asociația pentru Cooperare și Dezvoltare Durabilă, Centrul Syene pentru Educație, Centrul pentru Jurnalism Independent, Centre for Advanced Research in Management and Applied Ethics și Asociația REPER pentru Management prin Valori vă invită să luați parte joi, 19 noiembrie, ora 15.00 la un webinar privind procesul de transpunere a Directivei UE despre avertizarea în interes public și lansarea Rețelei CivicAIP. Scopul Rețelei este promovarea avertizării în interes public în România ca modalitate fundamentală de asigurarea a unui climat de lucru responsabil, caracterizat de integritate și lipsa oricărui abuz și discriminări, în organizațiile publice și private.

Evenimentul se va desfășura online pe platforma Zoom, iar agenda poate fi consultată la http://bit.ly/AgendaCivicAIP .

În vederea participării la eveniment vă rugăm să completați formularul disponibil la adresa: http://bit.ly/webinarCivicAIP După completarea formularului veți primi link-ul de conectare la platforma Zoom unde va avea loc webinarul.

Avertizorii în interes public sunt persoanele care raportează cu bună credință încălcări ale legii și conduitei în cadrul organizațiilor în care activează. În decembrie 2019 a fost adoptată Directiva (UE) 2019/1937 privind protecția persoanelor care raportează încălcări ale dreptului Uniunii. Directiva trebuie transpusă în legislația națională de către statele membre UE până în decembrie 2021. România se află la începutul procesului de transpunere de aceea dorim să începem dezbaterea despre procesul de transpunere, dar și despre implementarea mai bună a standardelor în domeniul avertizării în interes public.

Pentru alte detalii și informații despre eveniment și posibilitatea de a adera la Rețeaua CivicAIP, vă stăm la dispoziție la adresele radu.nicolae@syene.ro sau andreea.gusa@reper.info.ro.

https://www.facebook.com/events/705322920361199