Acum aproape 22 de ani, în perioada 12-15 decembrie 2000, la Palermo, Italia, a avut loc o conferință politică la nivel înalt convocată pentru deschiderea spre semnare a Convenției Naţiunilor Unite împotriva criminalităţii transnaţionale organizate. Convenția fusese adoptată prin rezoluția Adunării Generale ONU 55/25 din 15 noiembrie 2000 și a intrat în vigoare la 29 septembrie 2003.

Acum, există o nevoie și mai puternică de a analiza modul în care funcționează instituțiile și organizațiile sociale – la nivel local, național și internațional – și ce progrese au fost realizate în aceste două decenii de luptă împotriva criminalității organizate și a corupției. Este momentul să regândim strategiile comune, având în vedere numeroasele provocări cu care ne confruntăm.

Conferința „CROSS – Societatea civilă în lupta împotriva criminalității organizate globale: de la Convenția de la Palermo până astăzi” va avea loc la Palermo, vineri și sâmbătă, 28-29 octombrie 2022. Conferința se adresează  cetățenilor, școlilor și tuturor celor interesați de justiție și drepturi sociale și își propune să disemineze informații despre experiențele și proiectele internaționale de lupta împotriva criminalității organizate.

Conferința este organizată în cadrul proiectului EUROPE HUB (strEngthening yoUth entRepreneurship fOr imProving civil Economy and enHancing inclUsive Business).

Mai multe detalii, inclusiv programul evenimentului, sunt disponibile pe website-ul CHANCE:

CROSS – Civil society in the fight against global mafias since the Palermo Convention to today