Conștientizând că implicarea tinerilor în viața civică este crucială, proiectul „Youth In Connection” aduce o nouă viziune cu privire la participarea tinerilor și colaborarea cu organizațiile societății civile în promovarea justiției sociale și combaterea crimei organizate și a corupției. Proiectul este coordonat de Libera Italia și implementat în parteneriat cu membrii rețelei CHANCE, printre care și Asociația pentru Cooperare și Dezvoltare Durabilă.

Obiectivele Proiectului

Proiectul „Youth In Connection” are următoarele obiective:

Consolidarea rețelei CHANCE prin creșterea expertizei membrilor săi, facilitarea dialogului constructiv și consolidarea eforturilor colective în promovarea justiției sociale și a implicării tinerilor.

Îmbunătățirea participării cetățenilor la alegerile europene din 2024 prin stimularea conversațiilor despre valorile UE și procesele democratice, implicarea societății civile în evaluarea convergeței programelor politice ale candidaților în alegeri cu obiectivele Manifestului CHANCE, creând astfel un mediu propice prevenirii crimei organizate și corupției.

Impactul și beneficiarii așteptați

Rezultatele așteptate ale proiectului „Youth In Connection” includ cooperarea sporită între membrii rețelei CHANCE, creșterea conștientizării alegătorilor, implicarea sporită a organizațiilor societății civile și a tinerilor, și creșterea conștientizării privind importanța promovării unei culturi a conformității și participării în procesele de luare a deciziilor.

Concluzie

Proiectul „Youth In Connection” stă mărturie al angajamentului nostru colectiv de a împuternici tinerii, de a promova justiția socială și de a încuraja o cultură a cetățeniei active. Împreună, ne străduim să conturăm un viitor în care fiecare voce este auzită, fiecare drept este respectat și fiecare individ are oportunitatea de a prospera.