ACDD prezintă rezultatele proiectului „Reziliența statului de drept în Republica Moldova”, cofinanțat de Knowledge Management Fund, prin intermediul Secretariatului Knowledge Platform Security & Rule of Law. Proiectul s-a desfășurat în perioada septembrie 2023 – mai 2024 și a constat în organizarea de ateliere de lucru și elaborarea de rapoarte de politici publice. Ateliere au avut ca scop identificarea de măsuri practice de sprijinire a statului de drept și luptei împotriva corupției în Republica Moldova prin schimbul de experiențe, provocări și bune practici între profesioniștii din domeniul aplicării legii. La atelierele proiectului au participat procurori, polițiști, experți în securitate și reprezentanți ai organizațiilor societății civile din Republica Moldova și România. Rapoartele de politici publice surprind discuțiile care au avut loc în cadrul atelierelor și se referă la teme precum creșterea capacității și independenței agențiilor anticorupție, îmbunătățirea strategiilor de comunicare și încurajarea colaborării între agențiile anticorupție și societatea civilă. Rapoartele de politici publice pot fi descărcate de mai jos:

Câteva fotografii de la atelierele proiectului pot fi vizualizate mai jos:

Atelierul “Strategiile pentru consolidarea statului de drept în Republica Moldova: anticorupție, recuperarea bunurilor infracționale, confiscarea averilor nejustificate. Consolidarea relațiilor bilaterale România – Republica Moldova”, ce a avut loc la Chișinău, în data de 15 februarie 2024.

Altelierul “Bune practici de cooperare inter-instituțională și instrumente de comunicare publică privind aplicarea legii: anticorupție, recuperarea activelor provenite din infracțiuni, confiscarea averilor nejustificate. Consolidarea relațiilor bilaterale România – Republica Moldova”, organizat la București, în data de 19 martie 2024.

Rephrase with Ginger (Ctrl+Alt+E)